Mijn verhaal

Dit is een verhaal van puzzelstukjes. Mijn jeugd, psycholoog, carrière, gezin en praktijk: allemaal brachten ze me iets bij en maakten ze me tot wie ik vandaag ben.

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.
- Albert Einstein

Mijn jeugd

Als kind groeide ik op in een sterk rationeel georiënteerde omgeving waarin mijn gevoelige, dromerige zelf weinig ruimte kreeg. Ook bij mijn vader was dat zo, al was hij er zich niet van bewust. Als kind al zag ik het als mijn taak om mijn vader te tonen dat kwetsbaarheid OK is.

Doordat een deel van mij niet gezien/gehoord werd, bouwde ik een muur om me heen en werd ik heel onzeker. Ik cijferde mezelf weg om aan verwachtingen te voldoen en vluchtte in perfectionisme en boulimie. Ik werd bio-ingenieur en dook daarna in de informatica.

De psycholoog

Ik voelde me steeds ongelukkiger en vroeg uiteindelijk een vriendin om raad. Toen tijdens dat gesprek de tranen maar bleven komen, besliste ik om professionele hulp in te schakelen. Ik kwam terecht bij een begripvolle psycholoog die vooral luisterde. Gezien en gehoord worden in mijn kwetsuren: precies wat ik nodig had. Het was de start van een periode waarin ik mijn schild deed afbrokkelen, mezelf heruitvond en steeds dichter bij mezelf kwam.

Het examen

Niet veel later deed ik op het werk mee aan een examen voor een promotie. Ik hoopte dat ik als eerste zou eindigen, maar buisde zwaar. Een donderslag bij heldere hemel. De boodschap ‘Dit is niets voor jou’ leerde me om te stoppen met mezelf voorbij te hollen. 

Een coach leerde mij om binnen mijn verantwoordelijkheden te blijven en plots waren mijn leidinggevenden wel tevreden over mij. Al besefte ik toen al dat de job niets voor mij was.

Een eigen gezin

Toen ik zelf kinderen kreeg, merkte ik dat sommige patronen zo diep zaten dat ik de neiging had om hetzelfde te doen als mijn vader. Na een master coach opleiding (NLP of Neurolinguïstisch Programmeren) volgde ik daarom een opleiding kindercoach bij Lazuli Training. Ik deed mee aan kinderkampen, voelde me groeien, paste mijn inzichten thuis toe en ervaarde hoe de band met mijn eigen kinderen sterker werd.

Mijn eigen praktijk

In 2012 gooide ik het roer om en startte ik als expert hoogsensitieve personen in een groepspraktijk. Tegelijk begon ik in bijberoep een eigen praktijk, tot ik in 2017 de groepspraktijk losliet. Het was tijd om nog meer mijn eigen energie neer te zetten.

Hartcoherentietraining, energetische meditatie, loopbaancoaching, geweldloze communicatie, familieopstellingen, lichaamsgericht traumawerk, shiatsu: ik verrijkte – en verrijk – mijn aanpak om mensen tools te geven om zelf(redzaam) aan de slag te gaan.

Hier sta ik voor

We zijn allemaal in zekere mate geïndoctrineerd door gedachtepatronen uit onze opvoeding, de maatschappij, het onderwijs, de economie, enz. die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Daar los van komen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in.

En nu is het aan jou : )

Ik luister graag naar jouw verhaal, denk met jou mee en vertel eerlijk of ik jou kan helpen.

Bel +32 495 91 55 98 of